Edelstenen en de seizoenen

Elke steen heeft zijn eigen karakter. Sommige stenen geven bijvoorbeeld energie en warmte, iets wat je goed kan gebruiken in de donkere wintermaanden. En andere stenen zijn aardend en staan voor groei en vernieuwing, wat je kan verbinden met de lente. Kortom, elk seizoen heeft stenen die er goed bij passen, van stenen die je door de winter heen helpen van stenen die je uitdagen om nieuwe avonturen aan te gaan in de zomer. Als je je meer verbonden wilt voelen met de seizoenen, is werken met deze stenen een goed idee. :)

Ga verder naar...

Lente

Groene aventurijn

Groene aventurijn wordt ook wel de 'stone of opportunity' genoemd. Het staat voor overvloed en groei. Groene aventurijn herinnert je eraan om open te blijven voor nieuwe kansen, altijd op zoek te gaan naar de magie in het leven en je dromen achterna te gaan. In de lente zit de natuur vol nieuwe beginnen, en groene aventurijn moedigt je aan om ook opnieuw te beginnen als dat nodig is. Dat kan zorgen voor positieve veranderingen in je leven!

Ga naar groene aventurijn in de webshop

Rozenkwarts

Het ijs dat smelt en ruimte maakt voor nieuwe groei, de stijgende temperatuur en de harde winter die langzaam verandert in de zachte lente: dat is precies het gevoel dat rozenkwarts je geeft. Rozenkwarts staat voor liefde, vriendschap, passie harmonie en self-care. Rozenkwarts helpt je dingen uit het verleden los te laten en laat je jezelf accepteren zoals je bent.

Ga naar rozenkwarts in de webshop

Mosagaat

Mosagaat verbindt je met de aarde, die net weer wakker begint te worden na de winter. Net als mos dat onder de sneeuw vandaan komt, zorgt mosagaat ervoor dat jij je kracht en het geloof in jezelf weer terug gaat vinden. De zachte, voedende werking van de steen werkt aardend en kalmerend, zorgt voor verfrissing en stabiliteit en trekt succes aan.

Ga naar mosagaat in de webshop

Smaragd

Dé steen van de lente, en de geboortesteen van de maand mei. Smaragd zorgt voor verbondenheid met de natuur. De steen zorgt voor veerkracht, maakt tevredener en geeft meer plezier in het leven. Smaragd staat voor trouw en onvoorwaardelijke liefde, versterkt relaties en vriendschappen en trekt harmonie en overvloed aan.

Ga naar smaragd in de webshop

Unakiet

Unakiet is een aardende steen die zorgt voor een gevoel van eenheid, compassie en vrede. Unakiet staat voor transformatie en je als herboren voelen, wat goed past bij de lente. De steen geeft inzicht in de oorzaken van problemen, waardoor blokkades opgeruimd kunnen worden en je weer door kan groeien. Het zet negatieve gedachten om in positieve gedachten.

Ga naar unakiet in de webshop

Zomer

Oceaan jaspis

Oceaan jaspis is een aardende steen met een zachte energie die je een gevoel van comfort en veiligheid geeft. Het staat voor blijdschap en de goede dingen van het leven. Het laat energie doorstromen en maakt je creatiever. Het is een kalmerende en ontspannende steen. Oceaan jaspis helpt je om vol te genieten van de zomer!

Ga naar oceaan jaspis in de webshop

Aquamarijn

De naam aquamarijn komt uit het Latijn en betekent 'zeewater'. De steen geeft het gevoel van koel water en een zacht zeebriesje. Perfect om af te koelen in de hete zomer! Aquamarijn helpt je in het moment te leven, en neemt je zachtjes mee op het natuurlijke ritme van de zee. Het helpt je om meer te kunnen verdragen en om gevoelens zoals irritatie en boosheid beter onder controle te krijgen.

Ga naar aquamarijn in de webshop

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen die staat voor kracht en moed. Het stimuleert je creativiteit en moedigt je aan om nieuwe dingen te proberen. Tijgeroog versterkt je zelfvertouwen en helpt je om angsten te overwinnen. Het geeft je net even het zetje om uit je comfort zone te stappen, wat je kan helpen om aan een nieuw project te beginnen, of wat kan helpen bij buitenactiviteiten in de zomer.

Ga naar tijgeroog in de webshop

Amazoniet

Alleen al de kleur van deze steen doet je denken aan de zee en de schaduw die je vindt onder een palmboom op een tropisch strand. Amazoniet heeft verkoelende eigenschappen die goed kan gebruiken in de warme zomermaanden. Het brengt rust en werkt kalmerend, en brengt je verstand en intuïtie in balans. Zo kan je rustig genieten van je zomer!

Ga naar amazoniet in de webshop

Maansteen

Maansteen is een rustgevende en kalmerende steen die symbool staat voor hoop en een nieuw begin. De steen versterkt je intuïtie en bevordert innerlijke groei en kracht. Maansteen helpt je mogelijkheden te zien die je normaal misschien niet zou zien. Dat zorgt het hele seizoen voor veel creatieve energie en leuke ideeën!

Ga naar maansteen in de webshop

Herfst

Carneool

Naarmate de dagen korter worden, kun je wat carneool gebruiken als je hulp nodig hebt om op koude, donkere ochtenden in beweging te komen. Met de kleur van prachtige herfstbladeren geeft carneool je motivatie, creativiteit en positiviteit. De steen beschermt tegen negativiteit en is erg goed in het opruimen van nare emoties.

Ga naar carneool in de webshop

Rookkwarts

De herfst is een periode waarin we stabiliteit zoeken tussen onzekerheid. Tijdens deze tijd van verandering houdt de energie van rookkwarts je geaard en zorgt de steen voor een gevoel van evenwicht en veiligheid. Rookkwarts is een aardende steen die werkt tegen stress en die je helpt ontspannen, loslaten en accepteren.

Ga naar rookkwarts in de webshop

Hematiet

Net als rookkwarts is hematiet een aardende steen. Hematiet bevordert evenwicht, een eigenschap die erg van pas kan komen als het voelt alsof de wereld om je heen verandert, net als de blaadjes in de herfst. Hematiet geeft zelfvertrouwen, vermindert zorgen en stress en is heel goed in het absorberen van deze negatieve energieën.

Ga naar hematiet in de webshop

Obsidiaan

De herfst is een tijd van reflectie en loslaten, en hier kan obsidiaan je goed bij helpen. Obsidiaan is een krachtige steen die de waarheid naar boven brengt en je helpt weggestopte emoties of gevoelens te zien. Het laat je je ware zelf zien - de leuke én minder leuke stukken - en helpt je jezelf te accepteren. Obsidiaan verwijdert negativiteit uit jezelf en je omgeving.

Ga naar obsidiaan in de webshop

Amethist

Nog een steen die je helpt reflecteren en loslaten is amethist. Amethist is een beschermende steen die zorgt voor rust en kalmte. De steen helpt tegen piekeren, kalmeert vervelende gedachten en helpt je om ze los te laten. Amethist helpt je om zonder oordeel naar jezelf te kunnen kijken. Het verbetert je zelfinzicht stimuleert de groei van je intuïtie.

Ga naar amethist in de webshop

Winter

Zonnesteen

De naam alleen al zegt genoeg! Zonnesteen heeft een heel zonnige energie die je door een winterdip of seizoensgebonden depressie heen kan helpen. Het is een positieve steen die je een goed humeur geeft en je gevoel van eigenwaarde vergroot als je er even doorheen zit. Totdat de zon weer lekker gaat schijnen, is zonnesteen een goede vervanger. Perfect dus voor de donkere en koude wintermaanden!

Ga naar zonnesteen in de webshop

Bergkristal

Bergkristal doet mij altijd denken aan sneeuw en ijs; het ziet er net uit als bevroren water. Bergkristal is een steen die je voor elk doel kan gebruiken en erg goed te programmeren is. Hierdoor zal deze steen je helpen om je doel te halen, onafhankelijk van wat dat doel is. Een perfecte steen dus om mee te werken als je goede voornemens maakt en doelen stelt voor het nieuwe jaar.

Ga naar bergkristal in de webshop

Citrien

Nog een steen die je kan helpen bij je goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar is citrien. Het is de perfecte steen om succes en overvloed mee te manifesteren, dus als jouw doelen daarmee te maken hebben, dan is citrien de steen voor jou. De steen geeft warmte, motivatie en energie, en zijn zonnige energie kan je door de winter heen helpen. 

Ga naar citrien in de webshop

Granaat

Als er maar geen einde lijkt te komen aan de kou en het treurige weer, is granaat de steen voor jou. Granaat geeft energie, zelfvertrouwen, wilskracht, hoop, optimisme en moed. Als je het in de winter lastig vindt om iets vol passie te doen, dan kan granaat je daarbij helpen. Het is de steen van liefde, vertrouwen en toewijding. Granaat is ook de geboortesteen van de maand januari.

Ga naar granaat in de webshop

Seleniet

Seleniet ziet er net als bergkristal ook bijna uit als ijs. Seleniet torens worden niet voor niets ook wel seleniet "ijsbergen" genoemd. Deze steen laat ons zien dat er altijd licht is, zelfs in de donkerste periodes. Seleniet is een zuiverende en helende steen, en is erg goed in het opruimen van oude energieën. Het zorgt voor rust en balans.

Ga naar seleniet in de webshop

unsplash