Edelstenen opladen

Stenen geven positieve energie af. Deze energie moet soms worden aangevuld zodat de stenen goed blijven werken. Meestal is het opladen van stenen een keer per maand nodig, maar het kan ook vaker als je voelt dat dat nodig is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:


  • Zonlicht: stenen kan je in het licht van de zon leggen om ze op te laden. De zon heeft een sterke energie en het duurt hierdoor niet lang voordat ze opgeladen zijn. Let wel op dat sommige stenen kunnen verkleuren voor (fel) zonlicht.
  • Maanlicht: net als zonlicht laadt maanlicht stenen op. Door ze een nachtje in het maanlicht te leggen vult de positieve energie van de stenen weer aan. Je hoeft ze niet buiten te leggen, binnen op de vensterbank werkt ook goed. Meestal wordt het licht van de volle maan gebruikt om stenen op te laden, maar houd er rekening mee dat elke maanfase een andere betekenis en energie heeft. Als je bijvoorbeeld de wassende maan beter vindt passen bij het doel waarvoor je je steen gebruikt, kan je ook dan je steen voor het raam leggen. :)
  • Maanwater: in plaats van je stenen kan je ook een glas water in je vensterbank zetten. Hierdoor neemt het water de energie van de maan op. Als je bijvoorbeeld je stenen in de energie van de volle maan wil opladen maar het is geen volle maan, kan je ook het maanwater gebruiken dat je met de volle maan hebt gemaakt. Je kan je stenen dan een uurtje in het maanwater laten liggen. Houd er wel rekening mee dat niet alle stenen tegen water kunnen!
  • Oplaad/ontlaad set: een oplaad/ontlaad set bestaat uit een abalone schelp, bergkristal en hematiet chips. Bergkristal is perfect voor het opladen van stenen. Leg de bergkristal chips in de schelp en leg daarbovenop de steen die je wilt opladen. Laat het zo een nachtje liggen en dan is je steen de volgende ochtend weer opgeladen! Hetzelfde geldt voor het ontladen van stenen, dit doe je met de hematiet chips. 
  • Seleniet: seleniet is een steen die andere stenen kan reinigen en opladen. Speciaal hiervoor bestaan seleniet schijven en schalen.


Als je wilt weten hoe je je stenen kan reinigen, klik dan hier.