Edelstenen reinigen

Edelstenen nemen negatieve energie op. Zo houden ze jou positief, maar dit betekent ook dat je ze af en toe moet ontladen of reinigen zodat ze blijven werken. De ene steen neemt meer energie op dan de andere. Toermalijn is bijvoorbeeld een steensoort die veel energie opneemt. Meestal is het ontladen van stenen een keer per maand nodig, maar het kan ook vaker als je voelt dat dat nodig is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:


  • De aarde: je kan een steen in de grond begraven zodat het zijn energie aan de aarde kan afgeven. Laat je steen voor 24 uur in de grond zitten en graaf hem dan weer op. Houd er rekening mee dat deze methode niet altijd geschikt is, bijvoorbeeld voor stenen die niet tegen water kunnen. Houd er ook rekening mee dat het heel moeilijk is om een geode of cluster na het opgraven weer schoon te krijgen! Vergeet natuurlijk ook niet waar je je steen hebt begraven. ;)
  • Water: door je stenen voor ongeveer 5 minuten onder stromend water te houden spoelt de negatieve energie weg. Als je dit onder de kraan doet verbruikt het natuurlijk heel veel water, maar het kan ook buiten in een beekje of rivier. Let ook goed op, want lang niet alle stenen kunnen tegen water. De meeste stenen die niet goed tegen water kunnen, kunnen wel even in water zijn, maar het water kan de steen beschadigen.
  • Rook: door bijvoorbeeld wierook, salie, rozemarijn of andere reinigende kruiden te branden kan je ook stenen reinigen.
  • Oplaad/ontlaad set: een oplaad/ontlaad set bestaat uit een abalone schelp, bergkristal en hematiet chips. Hematiet is perfect voor het ontladen van stenen. Leg de hematiet chips in de schelp en leg daarbovenop de steen die je wilt ontladen. Laat het zo een nachtje liggen en dan is je steen de volgende ochtend weer gereinigd! Hetzelfde geldt voor het opladen van stenen, dit doe je met de bergkristal chips. 
  • Seleniet: seleniet is een steen die andere stenen kan reinigen en opladen. Speciaal hiervoor bestaan seleniet schijven en schalen.


Als je wilt weten hoe je je stenen kan opladen, klik dan hier.